Ochrana Vašeho soukromí
Tesco využívá soubory cookie ke zlepšení Vašeho zážitku při návštěvě webových stránek. Pro více informací prosím navštivte naše zásady zpracování osobních údajů.
Více informací
Využíváme nevyhnutné cookies k zajištění správného fungování webových stránek; funkční k uložení Vašeho nastavení a analytické k nabídce oblíbeného obsahu. Nastavení cookies můžete kdykoliv změnit.

Každodenní potěšení, pohlazení i povzbuzení
Čajové velikány, jako je Čína, Indie nebo Srí Lanka, můžete mít na okamžik u sebe doma. V šálku poctivého čaje, který okouzlí váš čich i chuťové buňky. Nechte se povzbudit silným černým nebo zeleným čajem nebo pohladit a zklidnit ovocným či bylinkovým. U nás si vyberete podle svého gusta.
Vyberte si tu nejpříjemnější společnost
Co vás napadne, když se řekne čaj?
Horký šálek, který projasní i ten nejzamračenější den? Nebo rozlehlé plantáže, na kterých to všechno začíná? Než se dostane až k vám, prochází nápoj, který vzniká ze starostlivě opečovávaných a zpracovávaných lístků čajovníku, dlouhým procesem. Věděli jste ale třeba, že zelený a černý čaj pochází z téže rostliny a rozdíl mezi nimi vytváří až způsob jejich zpracování? Má-li být výsledkem černý čaj, musí dojít k fermentaci a sušení lístků. Má-li to být čaj zelený, je na místě napařování a následné sušení.
Kromě zeleného a černého čaje si s radostí dopřáváme i ovocný čaj, jehož základem bývá především ibišek a šípek kombinovaný s pomerančovou kůrou a sušeným jablkem. Teprve potom dochází k přidání sušeného ovoce, které utváří jeho nezaměnitelnou chuť.
Jak se pije čaj ve světě?
Zatímco u nás je běžné ochutit si čaj medem a citrónem, jiné země a kultury mají své triky, jak si čaj ozvláštnit. Ochutnejte i vy doma něco cizího až exotického. Třeba najdete svého nového favorita mezi nápoji!

Anglický zvyk popíjet černý čaj s mlékem pravděpodobně znáte. Už jste ale tuto kombinaci ochutnali? Stačí si připravit čaj podle návodu a přimíchat do něj mléko nebo smetanu. Je to působivé!

V Indii zase spatřil světlo světa nápoj zvaný masala chai. Jde o čaj s celou řadou koření, do níž patří například kardamom, zázvor, badyán, hřebíček, skořice nebo muškátový oříšek.

Indové rádi popíjejí i černý čaj s mlékem a kakaem. Do této směsi pak přidávají i skořici a kardamom. Čaj se musí pít ještě horký, protože rychle hořkne. Zážitek je to skutečně netradiční.

Budete-li si chtít zaexperimentovat, připravte si čaj pchu-er s troškou másla, solí a sody. Tibeťané a další obyvatelé této oblasti z nápoje získávají energii i potřebné minerální látky. Pro nás je ovšem tato chuťová kombinace opravdu nezvyklá a není pro každého.
Zajímavosti o čaji: Není to žádný obyčejný nápoj!






Nejoblíbenější čaje našich zákazníků
Košík
Váš košík
Vyberte službu, která je pro Vás nejvhodnější
Prázdný košík
Tady uvidíte položky přidané do košíku