Ochrana vašich osobních údajů nás zajímá
Společně s našimi partnery 1 přistupujeme k údajům na zařízení a/nebo je ukládáme. Patří mezi ně jedinečné identifikátory souborů cookies, které slouží ke zpracování osobních údajů. Tyto volby můžete přijmout nebo je spravovat přes níže uvedený odkaz. To můžete kdykoli provést i na stránce zásad ochrany osobních. údajů. Váš výběr pak předáme partnerům, což nijak neovlivní údaje prohlížení.
Společně s našimi partnery zpracováváme údaje s tímto cílem
Ukládání a/nebo přístup k informacím v zařízení. Přesné údaje o zeměpisné poloze a identifikace pomocí skenování zařízení. Personalizovaná reklama a obsah, měření reklam a obsahu, průzkum publika a rozvoj služeb. Seznam partnerů .

Usnadněte si sváteční přípravy a prožijte Velikonoce v klidu a pohodě. Nechte se inspirovat naším receptem na dokonalou vánočku a potěšíte všechny mlsouny.

Proč tento recept?
Tato lahodná a jemně sladká vánočka je perfektní pro vaše sváteční hody a její příprava je snadná a zábavná. Ani kousek nezůstane nazmar!

Co budete potřebovat?
Jak na to?
1) Zahřejte ¼ mléka a rozdrobte do něj droždí. Nechte odpočívat 10 minut.
2) Mezitím prosejte špaldovou mouku a rozpusťte máslo.
3) Přidejte všechny ostatní ingredience do mísy s prosátou moukou a promíchejte. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte mléko.
4) Nechte těsto odpočívat 1 až 2 hodiny.
5) Po vykynutí těsto několikrát prohněťte v rukou, aby bylo nadýchanější. Vytvarujte bochník.
6) Připravenou vánočku nechte odpočívat na plechu 30 minut. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
7) Před vložením do trouby potřete vánočku rozšlehaným vejcem a posypte plátky mandlí. Pečte 40 minut.

Věděli jste, že...?
Předchůdce vánočky byla sladká bulka z kváskového těsta sloužící k oslavám bohyně jara. Po příchodu křesťanství tento zvyk přetrval a kněží během Velikonoc rozdávali bulky s mandlemi nebo rozinkami chudým.
Košík
Váš košík
Vyberte službu, která je pro Vás nejvhodnější
Prázdný košík
Tady uvidíte položky přidané do košíku